De oorsprong van Valentijnsdag

Artikel 2 van 13

Ontdek de oorsprong van Valentijnsdag

Ontdek de oorsprong van Valentijnsdag. Ontdek de werking van de edelstenen rozenkwarts, granaat en rhodoniet.

Valentijnsdag, een feest van liefde en genegenheid, heeft meer lagen dan je op het eerste gezicht zou denken. Naast de legende van de priester en martelaar Valentinus van Rome, heeft deze speciale dag ook wortels in oude vruchtbaarheidsrituelen. Maar wat maakt deze dag van liefde zo speciaal? 

Een ritueel van vruchtbaarheid en overvloed.

Voordat Valentijnsdag werd omarmd als een dag van romantiek, vierden onze voorouders het als een vruchtbaarheidsfeest. In het oude Rome vierde men op 15 februari het festival van Lupercalia, ter ere van de goden van vruchtbaarheid, Lupercus en Faunus. Dit festival markeerde het einde van de winter en het begin van de lente, en deelnemers geloofden dat het ritueel van zuivering en vruchtbaarheid de natuur zou stimuleren weer tot bloei te komen en ons te voorzien van overvloed.

Rozenkwarts: De steen van onvoorwaardelijke liefde

Rozenkwarts, met zijn delicate roze tinten, staat bekend als de steen van onvoorwaardelijke liefde. Deze edelsteen wordt geassocieerd met het openen van het hartchakra en het bevorderen van liefdevolle energie. Het is een perfect symbool voor de liefde die centraal staat op Valentijnsdag.

Granaat: passie en energie

Een andere edelsteen die perfect past bij Valentijnsdag is granaat. Met zijn dieprode kleur vertegenwoordigt granaat passie en energie. Het staat symbool voor vastberadenheid en toewijding, waardoor het een betekenisvolle keuze is voor het vieren van de liefde op deze bijzondere dag.

Rhodoniet: Harmonie en Begrip

Rhodoniet, met zijn roze en zwarte tinten, staat bekend om het bevorderen van harmonie en begrip in relaties. Het is de perfecte edelsteen om de liefde te vieren en de verbinding tussen twee mensen te versterken. Op Valentijnsdag draagt rhodoniet bij aan het creëren van een sfeer van liefdevolle samenhorigheid.

Vier de liefde met onze collectie edelsteen sieraden.

Bij MOM Gemstone begrijpen we de diepgaande betekenis van liefde en de rol die edelstenen hierin spelen. Ontdek onze prachtige collectie rozenkwarts, granaat en rhodoniet sieraden, perfect afgestemd op de liefde die je wilt vieren op Valentijnsdag. Verras je vriendin, moeder, zus of geef wat liefde aan jezelf!

Valentijnsdag gaat verder dan rozen en chocolade; het is een tijd om de diepte van onze gevoelens te uiten. Laat edelstenen als rozenkwarts, granaat en rhodoniet spreken voor de liefde die je koestert.

Bij MOM Gemstone vieren we de kracht van liefde met een mooie korting van 14% met code: happlifyvalentijn24

Geldig t/m 14 februari 2024

© 2018 - 2024 momgemstone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel