Wat eet jij?

Artikel 10 van 14

Ontbijt volgens de elementen.

Geen mens is hetzelfde en geen dag begint hetzelfde. Luister naar je gevoel, hoe wil jij de dag beginnen? Kies eens voor een ontbijtje die bij een van de elementen past. Stevig en voedend, licht en luchtig, energiek of kalmerend. Waar heb jij deze ochtend behoefte aan?

Element Water

Het element water wordt vaak geassocieerd met kalmte, intuïtie en emotionele balans. Bij het kiezen van een ontbijt dat bij dit element past, kun je overwegen om voedingsmiddelen te selecteren die hydraterend en verfrissend zijn. Hier zijn enkele opties:

  1. Komkommer zalm wraps: Maak wraps met plakjes komkommer en zalm in plaats van brood. Voeg wat hummus of avocado toe voor een vullende en verfrissende maaltijd.

  2. Havermout met kokoswater: Gebruik kokoswater in plaats van gewoon water om je havermout te bereiden. Kokoswater is hydraterend en heeft een verfrissende smaak.

  3. Groene smoothie: Maak een smoothie met bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, komkommer, selderij en een vleugje citroensap. Deze ingrediënten bevatten veel water en passen goed bij het element water.

edelsteen element water

Element aarde

Het element aarde wordt vaak geassocieerd met stabiliteit, voeding en grounding. Bij het kiezen van een ontbijt dat bij dit element past, kun je overwegen om voedingsmiddelen te selecteren die voedzaam, aards en vullend zijn. Hier zijn enkele opties:

  1. Volkoren havermout met noten en zaden: Maak een kom havermout met volkoren haver, voeg wat gehakte noten zoals amandelen of walnoten toe, samen met zaden zoals lijnzaad of chiazaad. Dit ontbijt is voedzaam en zorgt voor een stevige basis voor de dag.

  2. Avocado-toast: Besmeer een sneetje volkoren toast met geprakte avocado. Voeg een snufje zeezout en peper toe en maak het af met een scheutje olijfolie. Avocado's zijn voedzaam en bieden een goede bron van gezonde vetten.

  3. Volkoren pannenkoeken met ahornsiroop: Maak pannenkoeken met volkorenmeel en serveer ze met een vleugje ahornsiroop. Volkorenmeel heeft een aardse smaak en biedt meer vezels en voedingsstoffen dan geraffineerd meel.

edelsteen element aarde

Element lucht

Het element lucht wordt vaak geassocieerd met lichtheid, inspiratie en helderheid. Bij het kiezen van een ontbijt dat bij dit element past, kun je overwegen om voedingsmiddelen te selecteren die verfrissend, licht en voedend zijn. Hier zijn enkele opties:

  1. Smoothie bowl: Maak een smoothie met lichte en verfrissende ingrediënten zoals bessen, spinazie, bananen en plantaardige melk. Giet de smoothie in een kom en garneer met vers fruit, kokosvlokken en een snufje chiazaad.

  2. Yoghurt met muesli en noten: Kies voor een lichte yoghurt, zoals Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt, en voeg een handvol muesli en gehakte noten toe. Dit ontbijt biedt een goede combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten.

  3. Volkoren toast met avocado en radijsjes: Besmeer een sneetje volkoren toast met geprakte avocado en garneer het met plakjes radijsjes. Voeg een vleugje citroensap en een snufje zeezout toe voor extra frisheid.

Element vuur

Het element vuur wordt vaak geassocieerd met energie, passie en vitaliteit. Bij het kiezen van een ontbijt dat bij dit element past, kun je overwegen om voedingsmiddelen te selecteren die opwekkend, verwarmend en voedzaam zijn. Hier zijn enkele opties:

  1. Havermout met kaneel en gedroogd fruit: Bereid een kom havermout met warme melk of water en voeg een snufje kaneel toe. Garneer het met gedroogd fruit zoals rozijnen, dadels of abrikozen. Kaneel staat bekend om zijn verwarmende eigenschappen.

  2. Eieren met hete saus: Maak roereieren of een omelet en voeg een beetje hete saus toe voor een pittige kick. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bieden langdurige energie.

  3. Geroosterd volkoren brood met pindakaas en banaan: Rooster een sneetje volkoren brood en besmeer het met pindakaas. Snijd een banaan in plakjes en leg deze bovenop. Pindakaas en banaan bieden een combinatie van gezonde vetten, koolhydraten en voedingsstoffen.

edelsteen element vuur

Onthoud dat deze suggesties gebaseerd zijn op de associaties met het element vuur en dat voedingskeuzes ook afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren en dieetbeperkingen.

© 2018 - 2024 momgemstone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Vakantiesluiting: LET OP! MOM Gemstone is van 28 april tot en met 12 mei 2024 gesloten voor verzendingen. Je kunt uiteraard wel een bestelling plaatsen deze worden dan vanaf 13 mei weer verzonden.