3 tips!

Artikel 11 van 13

Wat doe je voor iemand in rouw, 3 tips!

Rouw kan een van de moeilijkste periodes zijn in het leven van een persoon. Het is belangrijk om mensen die rouwen of verdriet hebben te steunen en hen te helpen bij het vinden van manieren om met hun emoties om te gaan. In deze blog deel ik drie tips om iemand in rouw te helpen door verbinding te maken, een sierraad met een herkimer diamant cadeau geven en een luisterend oor te bieden in een moeilijke tijd.

Tip 1: Zoek verbinding

Rouw kan een eenzame ervaring zijn, dus het is belangrijk om verbinding te zoeken. Door activiteiten te ondernemen met de persoon die verdriet heeft of in rouw is, zoals samen wandelen, een film kijken of koken, laat jij diegene weten dat je er voor hem of haar bent en dat hij of zij er niet alleen voor staat. Het samenzijn kan ook helpen om afleiding te bieden en even de gedachten ergens anders op te focusen. 

Tip 2: Geef een edelsteen sieraad cadeau.

Soms zegt een lief gebaar meer dan woorden. Door een edelsteen sierraad cadeau te geven laat je weten dat je aan iemand denkt en er voor iemand wil zijn. Door een edelsteen sieraad cadeau te geven aan iemand die rouwt, kun je hem of haar helpen om emoties te verwerken. Edelstenen die bekend staan om hun kalmerende werking zijn amethist, rhodoniet en amazoniet. Deze edelstenen zijn verwerkt in het armbandje voor "Rouw en verdriet" 

  • Amethist werkt beschermend, zuiverend en ontspannend. Brengt harmonie en innerlijke rust. 
  • Rhodoniet kalmeert en helpt het hoofd koel houden. Ondersteund het emotionele welzijn en is een krachtige genezer. 
  • Amazoniet zorgt voor balans en bescherming tegen schadelijke invloeden. De steen zorgd voor emotioneel evenwicht en acceptatie.

De armbandjes en kettingen van de "In gedachten" lijn bevatten een herkimer diamant. Deze edelsteen staat symbool voor het grote geheel van het leven. Draag de steen bij je als symbool voor de connectie met een overleden dierbare. Een practig symbool voor iemand in rouw.

Tip 2: Bied een luisterend oor

Een van de beste manieren om iemand te helpen die rouwt, is door simpelweg te luisteren. Zonder te oordelen zonder een mening te geven. Laat de persoon praten over zijn of haar gevoelens en emoties en bied een luisterend oor. Vaak is het voor mensen die rouwen moeilijk om hun emoties onder woorden te brengen, het kan dan helpen om open vragen te stellen en de persoon te laten vertellen wat hij of zij wil delen. Door te luisteren en empathie te tonen, kun je de rouwende persoon helpen zich begrepen en gesteund te voelen. 
Iemand met verdriet zit in een proces dat tijd en steun nodig heeft. Door verbinding te zoeken, een edelsteen sieraden te geven of een luisterend oor te bieden, kun je iemand die rouwt of verdriet heeft helpen om zich beter te voelen en om zijn of haar emoties te verwerken. Met deze tips kun je een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de persoon en hem of haar door deze moeilijke tijd heen helpen.

 

© 2018 - 2024 momgemstone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel